nyitokep

beavato

Az első tanítási héten megtartottuk kollégiumunk új lakóinak beavatását. Intézményünknek jelenleg 67 lakója van, közülük 22-en elsősök. 
A kollégium életében ez a tanévkezdő program már hagyománnyá vált. A diákok minden évben lelkesen várják a kalandokban és humorban bővelkedő estét, melynek során az elsősöknek különböző érdekes feladatokat kell teljesíteniük az idősebbek segítségével. 

Az idei program - rendhagyó módon - nem a kollégiumban, hanem a város központjában zajlott, így a lányoknak a szórakozás mellett lehetőségük volt megismerkedni a város nevezetességeivel is. A feladatok között szerepelt az új diákok verses bemutatkozása a városháza előtt, "kollégista lettem" címmel élő szobor alkotása a színháznál, valamint magyar zászló alkotása azon a helyen, ahol egykor Kiss Ernő altábornagy, aradi vértanú szobra állt. A séta során nem maradt el a fagyizás sem, a lányok nagy örömére. A program a Szent István templomban zárult, esti imával.
A beavatónak köszönhetően a diákok érdekes dolgokat tudtak meg a városról, és a feladatok által egymásról is. Maradandó élményekkel lettek gazdagabbak.

Képek >>